Project

Logline
Drie vrouwen zijn genezen van kanker. Hun strijd om te overleven verandert in een strijd om terug te keren naar de maatschappij en hun werk en leven weer op te pakken. Na een emotionele achtbaanrit met gevoelens van verdriet, pijn en vreugde ontstaat er een nieuw bewustzijn over wie zij zijn en welke richting zij op willen gaan.

Synopsis
‘Alles van voor ik ziek werd, voelt als een vorig leven. Ik denk eraan in het zwembad. Ik kan niet duiken, niet op m'n buik zwemmen en op de rug voel ik heel snel de overbelaste nekspieren. En ik weet dat ik vorig jaar nog zonder erbij na te denken met de kinderen zwom en dolde in het meer van Lugano. Maar ik weet niet meer hoe het voelde. Ik kan niet meer terughalen hoe het voelt om geen pijn te hebben. En toch verlang ik ernaar... Toch hoop ik diep van binnen nog op een wonder.' (Josje, 45)

Marit (29), Josje (45) en Leila (52) zijn tot stilstand gedwongen door hun ziekte. Hun leven is op de kop gezet. De kanker is weg maar heeft bij alle drie sporen nagelaten. De vrouwen worstelen zowel fysiek als mentaal om weer hun weg te vinden in het werk en het leven. Verleden, heden en toekomst hebben voor hen een andere betekenis gekregen. Na de stilstand willen ze weer verder. Maar wat is verder als alles op de kop staat?

Logline
Three women have been cured of cancer. Their fight for survival changes into a struggle to come back in society and take up their work and life again. After an emotional roller-coaster ride their feelings of grieve, pain and joy slowly change into a new awareness about who they are and which direction they want to go.

Synopsis

Marit (29), Josje (45) and Leila (52) has been forced to 'put their live on hold' by cancer. Their existence has been turned upside down. Now the cancer is cured but the period of isolation and heavy treatments has left its mark on al three women. The women struggle both physically and mentally to find their way back in life and work. The past, the present and the future have been put into another perspective. After ‘being put on hold' by their disease their desire is to move forward. But which way is forward if everything in their life is upside down?

Personages

    
Leila (52)  'I have lost my compass, I don't know who I am anymore'

  
Josje (45) 'Now has to be good enough and not only living with a hindsight and foresight'

  
Marit (29) 'If you keep saying you're doing alright, you cannot expect that someone will see through that

about

Marit (29), Josje (45) en Leila (52) zijn genezen van kanker en worstelen met zichzelf en hun omgeving om leven en werk weer op te pakken.


Doneer

stand van zaken

1770 euro gedoneerd

48 mensen hebben meegedaan

5000 euro ons doel