Met deze film hoop ik iedereen die bezig is met een soortgelijke worsteling te laten voelen dat - hoewel het proces vaak eenzaam is - er veel meer mensen zijn die dit proces moeten doorstaan. Hopelijk vinden mensen daar steun in en geeft de film meer inzicht aan mensen die dit niet hebben meegemaakt zodat ze voortaan met een andere bril kijken naar hun werknemer, collega, vriend of buurvrouw die bezig is om het leven en werk weer op te pakken na een ernstige ziekte als kanker.

Distributie film
De cinematografische documentaire zal na de officiële première ingestuurd worden naar filmfestivals in binnen -en buitenland en televisie om het thema en de film onder een brede doelgroep te verspreiden.

Voorlichting over herstel na kanker

Onomkeerbaar wordt verspreid o.a. in het werkveld van onderwijs, revaliderende instanties, verpleegkundigen, arbeidsdeskundigen, bedrijfsartsen en de werkomgeving.

Er zijn heelveel mogelijkheden met de film voor voorlichtingsdoeleinden aan lotgenoten, ondersteuning bij conferenties en voor educatie doeleinden (met name studies: geneeskunde, verpleegkundige, arbeidsdeskundigen en fysiotherapeuten (eigenlijk alle beroepen die te maken hebben met herstel van ex-kankerpatiënten).

Samenwerkingspartners gezocht?
Mijn idee is om samen te werken met een partij (en) om de film te gebruiken tijdens voorlichtingen aan lotgenoten over herstellen na kanker. De 80 minuten versie film wil ik aanbieden, door de film op te delen in scènes. De meest cruciale scènes uit de film kunnen dan gebruikt worden tijdens de voorlichting. De cruciale scènes zijn met name  worstelingen van de hoofdpersonen op bepaalde momenten tijdens hun herstel. Deze momenten komen vaak voor bij herstellende ex-kankerpatiënten; is uit meerdere onderzoeken gebleken. Bijvoorbeeld: gesprekken met de bedrijfsarts en/of werkgever, artsen, gesprekken met UWV (o.a. de WIA keuring) en gesprekken over herstel van lichaam en geest.

Naast de filmbeelden zijn voor de voorlichting ook beschikbaar: diverse casussen gebaseerd op de documentaire en diverse interview delen met de drie hoofdpersonen uit de film. Deze interviews zitten niet in de 80 minuten versie film, maar kunnen wel heel goed ingezet worden tijdens voorlichtingen.  Ik heb diverse interviews met de hoofdpersonen afgenomen voor of net na belangrijke momenten tijdens hun herstel. Zoals o.a. na de reconstructie borstoperatie van Marit, na de WIA keuring van Josje en na moeilijk gesprekken met de arts over de blijvende zenuwpijn van Josje. 

Heeft u interesse in samenwerking? Mail vrijblijvend en vraag de werkkopie op van de 80 minuten documentaire.


about

Marit (29), Josje (45) en Leila (52) zijn genezen van kanker en worstelen met zichzelf en hun omgeving om leven en werk weer op te pakken.


Doneer

stand van zaken

1770 euro gedoneerd

48 mensen hebben meegedaan

5000 euro ons doel